Varför har vi har valt att sponsra Norrländska hästar och ryttare?

Vi älskar hästar och vill hjälpa Norrländska hästar och ryttare i deras strävan efter att ständigt bli bättre. Vi brinner för det lokala och vill bidra till att flytta Skåne närmare Norrland!

I dagsläget placeras de flesta större tävlingar nedanför Gävle vilket innebär att de Norrländska ryttare som önskar rida dessa klasser får lägga mycket tid och pengar på att ta sig till tävlingsplatsen. Även för de ryttare som rider lokala och regionala tävlingar i Norrland är närmsta tävlingsplats i många fall över 10 mil bort vilket innebär höga transportkostnader och ibland tuff logistik. 

Vi har valt att sponsra både ryttare och hästar, det senare för att kunna uppmuntra Norrlänska uppfödare att behålla och utveckla sina avkommor. I dagsläget är vårt sponsorprogram litet men ambitionsnivån är hög och vi siktar mot stjärnorna! 


Carolina Määttä

Carolina och Micla Ray Carro och Micla

.

Johanna Larsson

Johanna Larsson med Rex Johanna och Rex

.

Carolina är en framgångsrik tävlingsryttare med ett stort intresse för unghästar och deras utbildning och hon deltar vid tävlingar över hela landet. Hon har kvalat och ridit ett tiotal unghästar vid olika championat och även utbildat dem till lägst medelsvår hoppning. Hon har utbildat Maya Ray upp till svår klass och det är med den hästen Carolina delar sin högsta merit, en 11:e placering vid Svenska Mästerskapet i hoppning 2016.

Carolina är idag stationerad utanför Vännäs där famljen driver ett företag med inriktning på uppfödning och utbildning av hopphästar.

.

.

Johanna är teamets dressyrtjej! Tidigare har hon tävlat upp till MsvC med vinster och placeringar med egenutbildad häst. Hästen hon äger idag heter Rex och är en 8-årig valack efter Zuidenwind. Rex är bara tävlad i hoppning innan han kom till Johanna som nu skolar om honom till dressyrhäst. Rex och Johanna har hunnit starta LA med placeringar i alla starter!

Johanna drivs av utveckling och försöker alltid göra lite bättre- hela tiden. Hon drömmer om de stora klasserna, men njuter lika mycket av en tur barabacka i skogen.

Carmencita M

Helene och Carmiz Helene och Carmiz

.

Alexandra Östlund

Alexandra Östlund och Boris Alexandra och Boris

.

Carmencita M är ett helt fantastiskt sto som gör allt för sin ryttare. Ägaren tillika uppfödaren Helene Granström har fött upp denna härligt sportiga hopphäst född -06 efter Feliciano. Carmencita M bor i Mobäck hemma hos Helene som även sköter den vardagliga träningen. Denna lilla räserräka har placeringaar upp till 1.40-hoppning.

.

.

.

.

.

.

Alexandra bor på egen gård strax norr om Skellefteå . Alexandras intresse ligger främst i utbildning av unghästar, riktigt oerfarna, vilket gör att vi inte ser henne på tävling lika ofta som de andra i teamet. Boris är en ståtlig valack  född 2014 e Contant Q. Under hösten 2019 gjorde de sin första start tillsammans.