Är din häst nöjd med sin utrustning?

Målet är att varje ekipage ska få de bästa förutsättningarna att prestera oavsett nivå.  

Vår sadelinpassare Andrea Waller har en lång erfarenhet och är utbildad Equipment Coach. Med sina fördjupade kunskaper i hästens anatomi, muskler och rörelser samt ryttarens sits och inverkan ser hon till hela ekipaget. Även övrig utrustning såsom sadelgjord, träns och benskydd kan ha en avgörande betydelse för hästen och av den anledningen begränsar sig inpassningen inte endast till sadlar utan till hela ekipagets utrustning.

Under våra sadelinpassningar mäts, dokumenteras och journalförs hästens dagskondition samt ryttarens behov och önskemål. Vi provar utrustningen i lugn och ro vilket ger häst och ryttare möjlighet att nå bästa kommunikation.

Vi har alltid med oss ett brett utbud av sadlar från bland annat Antares, Equiline, Equipe, ErgoX2, Lippo, Santa Cruz,  Pessoa, Prestige och Pompadour Fleur de Lys. I mån av plats packar jag även med tillbehör såsom sadelgjordar, schabrak, stigläder, träns mm.

Vi hjälper dig även att prova ut övrig utrustning såsom träns och bett. 

Hur går det till?

När du kommer till inpassningen börjar vi med att palpera och dokumentera hästen. Sedan går vi vidare med sadelinpassning från marken, och därefter kontrolleras de tänkbara sadlarna under ridprov. Vi utför inga inpassningar i regn eller snö, då det sliter på sadlarna och det inte går att få ett fullgott resultat vid ridprovet.

 

Kom förberedd:

  • Tänk på att motionera din häst en stund innan sadelinpassningen om den vanligen är energisk. En sadelinpassning tar upp till 2 timmar och kräver lugn och koncentration av både häst och ryttare.
  • Vid inpassningens start skall hästen vara utrustad med träns och ev. benskydd.
  • Till ridprovet rider du fram i den utrustning du har i dagsläget, d.v.s egen sadel, sadelgjord, stigläder, stigbyglar och schabrak eller vojlock.
  • Vid ridprov skall ryttaren bära hjälm och för ridning godkända skor eller stövlar med klack. Juniorer bör alltid använda säkerhetsväst.

Intresseanmälan

Tyvärr finns det just nu inga tider för nya sadelinpassningskunder. Har du andra frågor eller är befintlig kund går det givetvis bra att kontakta oss!

Prislista

Sadelinpassning:

Du får möjlighet att prova alla sadlar som finns på plats. Vårt sadellager består alltid av minst 50 sadlar. 

Kostnad: 1 500:-

Återbesök: 800:-

Kontroll av befintlig sadel:

Vi kontrollerar hur dina befintliga sadlar, eller en begagnad sadel som du är intresserad av, passar hästen. Inpassning av 2 sadlar ingår i priset. Vill du kontrollera fler går det utmärkt mot ett tillägg.

Kostnad: 1 000:- därefter 50:-/sadel.

Milersättning tillkommer alltid till ovanstående priser om 40:-/mil. Jag utgår från Bureå, och milersättning delas på de deltagare som är med på inpassningen.

Avbokning:

Vänligen avboka senast 3 dagar innan bokad tid för att slippa debitering.

Vid avbokning senare än 3 dagar innan bokad inpassning debiteras Ni milersättning och halva kostnaden för bokad inpassning.

Vid avbokning samma dag som inpassningen skulle ägt rum debiteras Ni hela kostnaden för bokad inpassning och milersättning.


Intyg på vår kunskap:

Vår Andrea Waller var en av de fem första i Sverige att bli certifierad av Equiline Saddle Division! 


Andrea är även utbildad Equipmentcoach vid UPH i Älvsered.


Hösten 2018 blev Andrea uttagen som en av 10 sadelinpassare i norden att deltaga vid Prestiges clinic Master of Saddlefitting och är nu kvalificerad Master Saddler hos Prestige.